skånebröllop i slottsmiljö

Fotografier, Claudia, Den lilla fotobyrån.

Det ligger en tät vacker dimma över hela denna morgonen som långsamt ersätts med den fina septembersolen lagom tills jag kommer fram till slottet. Det är någon vacker mystisk stämning över hela slottsgården med en helt oslagbar miljö. Jag känner mig lite lycklig lottad som aldrig har varit på denna magiska plats förut och att jag nu får uppleva det där första maffiga intrycket. 

När jag öppnar upp den rustika bruna slottsdörren möts jag upp av Birgitta som är ansvarig för slottet och som med sin underbara gästvänlighet och stora entusiasm guidar mig runt i slottets alla hörn. Slottet drivs av Hushållssällskapet och är en fantastisk mötesplats med logi, gastronomi och upplevelser för bröllop, fest, konferens och andra event.

” I hjärtat av Skåne inbäddat mellan böljande fält och allékantade vägar ligger Bjärsjölagårds Slott från 1700-talet. En pärla, omsorgsfullt bevarad och renoverad med största varsamhet. Från korridorer och vackra valv kan man nästan höra slottet viska om svunna tider “.

Här finns plats för såväl mindre som riktigt stora sällskap upp till 500 personer. Det finns fyra olika lokaler totalt att välja mellan och lite beroende på om man vill ha slottsmiljön eller en mer lantlig och rustik miljö. På slottet finns den Gröna matsalen, Beritzholm och på gården finns Stenlogen och Slottsstallet.

Här checkar man in för sin bröllopshelg från fredag till söndag och det är påtagligt att man värnar om det unika, genuina och det privata. På slottet finns 18 unika rum och i den närliggande trädgården ligger den charmiga slottsvillan med ytterligare 9 rum vilket ger plats upp till 52 nattgäster.

Vi erbjuder ett helhetskoncept med en förstklassig bröllopsmeny och väl utvalda viner. Allt tillagas från grunden och med stor omsorg i slottets kök. Det finns möjlighet att duka upp för festligheter inne på slottet eller i något av de två lantliga lokalerna, det ljusa slottsstallet från 1800-talet med djupa fönsternischer och moderna glaspartier eller den rustika stenlogen med träbjälkar från golv till tak ” .

Jag vandrar runt i slottet en stund för att sedan strosa runt i slottsgårdens utemiljöer för att hitta fina platser för fotografering. 

Slottets omgivning utgör verkligen en magisk kuliss och det är kanske därför som uppemot 90 % av brudparen också väljer att viga sig på slottet. Antingen i den romantiska örtagården med dofter av pion och lavendel som inramning eller i någon av slottets vackra salar.

Här finns så mycket fina olika miljöer för porträttfotografering och om jag skall försöka mig på att sammanfatta mina tre favoriter så blir det dessa,

Ett. Ute i kryddträdgården finns så mycket fina vinklar och bakgrunder beroende på vad du vill fånga. Ljuset faller så vackert igenom öppningen mellan stenväggarna och här finns tillgång till både sol och skugga.

Fantastiskt ljusinsläpp mellan de vackra stenmurarna.
Ett brudpar här istället då ..

Två. På framsidan av slottet för att fånga den mäktiga känslan i slottsmiljön med slottet som bakgrund.

Tre. Ta bilen till de gamla kalkugnarna Adam och Eva. Jag har en stor förkärlek till allt som heter tegelväggar och tegelbakgrunder och här kan du skapa fantastiska porträtt både på nära håll och med en spännande inramning.

I början av 1900-talet förstördes en av kalkugnarna i en brand och Eva ersattes då med en danskbygd ugn. Adam som står alldeles bakom där man ser den vita toppen och byggdes 1865. De har stått overksamma sedan 1940-talet.

https://greater-copenhagen.net/kalkugnsruin/

När jag besökte platsen så var det mitt på dagen med en mild septembersol där solstrålarna föll så vackert mellan de gamla kalkugnarna.

Hushållningssällskapet förvaltar Bjärsjölagårds gods.

Jag blir nog snart tvungen att åka hit igen för att fotografera solnedgången här.

Kalkugnen Adam.

Med solen i ögonen och glad i hjärtat körde jag hemåt igen. Det blev en fin paus med underbar atmosfär i en magnifik slottsmiljö och ett särskilt stort tack till Birgitta och Anna för er otroliga gästvänlighet.

Det är inte svårt att förstå att man som brudpar väljer att lägga sitt drömbröllop på Bjärsjölagårds Slott. En mystisk magisk plats där nutid möter dåtid.

Besök gärna hemsidan för mer inspiration www.bjarsjolagardsslott.se

Denna nygamla ljusa lokal från mitten av 1800-talet ligger i anslutning till slottet och har nyligen renoverats och fått behålla de djupa fönsternischerna. En lantlig lokal som rymmer sällskap upp till 100 personer.

Önskar dig en riktigt fin måndag och start på veckan. På onsdag bär det iväg till nästa magiska bröllopspärla. Hoppas du vill hänga med då ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *