några tips till bröllopsdagen

fem reflektioner och små tips för bröllopet

fem egna reflektioner som egentligen är små detaljer men som gör så mycket för bröllopsdagen och för bröllopsbilderna.

ETT, den kanske viktigaste reflektionen kommer alltid att vara, NJUT njut njut av dagen, istället för att vara rädd för att körschemat skall spricka, utgå från att det kommer att spricka. ett bröllop är fullt av liv, människor och känslor och saker kommer att ske som ni inte kunde förutse innan, det är LIVET och det är det som gör det så charmigt och varje bröllop unikt. ta några steg tillbaka och njut av varandra, kärleken och alla fantastiska människor i ert liv som finns omkring er för att fira er kärlek och er dag. ni kan planera allt fram till bröllopsdagen men under självaste dagen skall ni bara bli bortskämda, ha roligt och ta in allt det fina för dagen går så snabbt. jag brukar alltid fråga mina brudpar hur de vill minnas sin dag och det är de värdeorden som oftast är det viktigaste. ta små mikropauser och bara njut av de små ögonblicken .. er magiska dag och att ni skall leva tillsammans , hur häftigt är inte det.

TVÅ, stanna upp innan och ge varandra en stor puss innan ni går ut ur kyrkan, på så sätt kan fotografen fånga er med alla nära och kära i kyrkan i bakgrunden. ofta går utgången så fort – tänk sakta sankta lucia steg och våga stanna upp med en puss eller kram så får ni några alldeles extra ögonblick.

TRE, ställ er närmare varandra under vigseln om det går, för mycket avstånd skapar ofta en stelare känsla, det gäller för både brudpar och brudfölje. under porträtten är det mycket enklare då jag alltid ber mina brudpar komma så nära det går och de enskilda porträtten skall alltid vara en mysig stund för bara er två.

FYRA, regn och vind, det klassiska orosmolnet för många brudpar som planerar bröllop i vårt land och det enda vi inte kan styra eller planera – men det finns alltid tillgång till en andra plan. har du anlitat en bröllopsfotograf så ägnar vi stora delar av vårt jobb till att just reka platser och bli bra på olika typer av väder för att kunna leverera fina bilder oavsett om det regnar eller om solen är riktigt stark. personligen tycker jag väder ger så mycket liv i bilderna och det finns inget vackrare än regnfyllda dramatiska moln.

FEM, confetti, såpbubblor, blomblad, tomtebloss – allt det som är så fantastiskt roligt och vackert och det finns en stor fördel att försöka samordna detta momentet med fotografen. det är samma där, stå närmare varandra och gärna i en trekant där brudparet står längst fram så gästerna formas både bredvid och bakom och försök tända dem samtidigt. fråga gärna er fotograf om ni planerar tomtebloss, såpbubblor, rökbomber/utvecklare, blomsterblad etc det är så små saker som gör att det blir extra fint och effektfullt.

nu packas det och laddas för fullt för morgondagens resa och BRÖLLOP i helgen. skåningen skall ut på äventyr och föreviga kärleken på en helt ny plats som jag aldrig tidigare har besökt, det kommer bli spännande och helt magiskt. ser så fram emot att få träffa brudparet igen efter vår mysiga provfotografering.

ha en underbar helg, med kärlek claudia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *