hur ljuset faller

det där med ljus och hur ljuset faller.

ljus och skuggor, fönsterljus, ambientljus, naturligt ljus, gyllene ljus, fyllningsljus, hårt ljus, mjukt ljus, jämt ljus, sidoljus, dagsljus, morgonljus, kvällsljus. bakgrundsbelysning, loopbelysning, kort belysning, fjärilsbelysning, delad belysning, rembrandt-belysning.

ljuskällor är verkligen de största delarna i fotografering och belysningen sätter ton för stämning, ton och atmosfär. vilken typ av belysning beror verkligen på varje situation och på vad du fotograferar.

det är också det som är tjusningen och passionen att ständigt testa, lära nytt för ljuskombinationerna är oändliga. för några år sedan tyckte jag det mest utmanande ljuset var det hårda starka ljuset på sommaren och nu är det ljuset som är roligast och som ger mycket lek, skuggor och ljus.

jag har en förkärlek till det naturliga ljuset och älskar att arbeta med mycket naturligt ljus och att använda fönsterljuset inomhus som bas och att arbeta med skuggor och ljus. jag gillar det mystiska dova rustika och att få fram bilder med känslor, detaljer, liv och rörelse.

vilket är ditt favoritljus och vilket ljus du tycker du är mest utmanande?

ha en härlig kväll, med kärlek claudia 🪩

#weddingphotography #bröllopsfotografskåne #weddingphotographer #moodyweddings #darkmoodyphotography #darkmoodyphotography #bröllopsfotografer #bröllopsplanering #giftasig #shadowsandlight #light #ljuskällor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *