tre sätt att föreviga ert bröllop på

hur ni som brudpar kan resonera när ni letar efter er bröllopsfotograf

när det kommer till olika stilar av bröllopsfoto finns det en hel uppsjö av olika bildstilar och sätt att fotografera och dokumentera er bröllopsdag på. det finns nog lika många olika stilar som fotografer och det är verkligen med all förståelse att det är svårt som brudpar att välja rätt fotograf till sin magiska dag.

ett perspektiv som kan vara intressant när ni letar bröllopsfotograf är att tänka igenom vilken typ av fotografier som ni föredrar. sammanfattningsvis brukar bröllopsfotografering delas in i tre olika sätt att fotografera och dokumentera bröllop på och det kan vara intressant för er att reflektera och prata igenom vilken typ av fotografier som ni vill fokusera på. egentligen både som fotograf och brudpar.

1. den första är ÖGONBLICKSFOTOGRAFEN, som finns i bakgrunden överallt utan att ta plats och som vill fånga varje ögonblick som sker och föreviga det äkta, spontana, ärliga och naturliga. det brukar generera fotografier som fångar mycket känslor och som fotograf måste du vara otroligt närvarande och snabb på att få fånga dessa sekunder av ögonblick för att skapa magiska fotografier.

2. den andra är REGISSÖRFOTOGRAFEN, som städar, arrangerar, guidar och regisserar sina brudpar framför kameran för att få de vackra magiska fotografier och man vill skapa fotografier med mycket känsla så att det upplevs som äkta och naturligt och inte så regisserat.

3. den tredje är POSERINGSFOTOGRAFEN, som arbetar mycket med vackra helheter, inramning och genomtänkta poseringar. även här så får brudparet agera mer och är medvetna om kameran. man kan utveckla poseringarna till mer levande moment om man tänker mer film än foto, så det blir mer avslappnat för er som brudpar.

ofta arbetar vi bröllopsfotografer med att varva alla dessa tre under en hel dag och till de olika momenten och för mig personligen handlar det mycket om hur mycket tid som finns för varje moment och hur länge du skall föreviga av bröllopsdagen.

jag kan uppleva om jag får mindre tid så blir jag mer poseringsfotografen medan jag i min helhet identifierar mig mycket med ögonblicksfotografen och vill fokusera på levande och naturliga bilder. det också en av anledningarna att jag erbjuder provfotografering just för att jag vill ta bort fokuset från kameran och de flesta jag fotograferar är inte alltid så förtjusta att vara framför kameran. mitt fokus är alltid att få mina brudpar avslappnade och trygga och att det finns bra med tid avsatt till porträtten så vi slipper stressa igenom detta moment.

det är viktigt att fundera på detta såväl ur en annan aspekt, då jag alltid prioriterar att det är brudparets privata dag och fest som jag skall dokumentera främst åt dem och inte till något magasin. några av bilderna blir alltid extra magiska och favoriter som jag som fotograf kan få glädjen att dela med och visa men merparten av bilderna är brudparets egna minnen för livet. det är viktigt att som fotograf tänka på vem som är mottagaren då det är lätt att den passionerade kreativa konstnären kan ta över.

det kan helt klart vara en idé att fundera vilken typ av fotografier som du föredrar när ni som brudpar letar fotograf till ert bröllop och som fotograf kan det vara lärorikt att se och reflektera över hur man arbetar i de olika momenten under en hel dag.

du som arbetar med bröllopsfotografering idag, kan du identifiera dig mer eller mindre med en stil eller blandar du mellan de olika?

ni som brudpar, vilken typ av fotografier föredrar ni? det skulle vara spännande att få höra era reflektioner.

det finns så mycket mer att skriva om i ämnet och jag planerar ett inlägg om vad ni kan tänka på i de olika momenten under er bröllopsdag.

ha en fin dag, med kärlek claudia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *