minnen för oss

bruden på ålabodarna, en stylad brudfotografering i juni.

bröllopssäsongen är igång för fullt och i dessa osäkra tider har många brudpar valt att ha mindre intimare vigslar. utomhus, vid stranden, kanske i trädgården, i en skogsglänta eller i en festlokal fast med färre antal gäster. i en tid där det är svårt att planera och veta har det också öppnats upp för nya tankar och idéer.

jag vet inte om det är just det där med mindre intima bröllop eller att jag själv gått igenom samma besluts och planeringsfas i samband med vårt egna bröllop, som gör att jag mer och mer månar om mina brudpars integritet. det är säkert en kombination av de båda. för desto fler bröllop jag fotograferar, desto mer känner jag att det verkligen är en dag som är väldigt personlig och privat. att jag har fått det stora förtroendet att få vara en del bakom allt som sker under dagen, alla känslorna och att få ta del av just er kärlekshistoria ger mig själv en väldig stor mening och ett enormt lyckorus.

när jag började i denna branschen så blev jag själv enormt inspirerad av att se vackra bilder och få ta del av hela historien bakom brudparet och bröllopsfesten. det blir jag fortfarande men det har blivit en väldigt kluven fråga för mig. å ena sidan vill jag dela med mig av så många fotografier som möjligt från bröllopsdagen. både som inspiration och även för att kunna marknadsföra mig framåt och kunna visa upp min portfolio för blivande brudpar. och för att det är så grymt duktigt folk bakom en bröllopsdag som man vill lyfta och dela inspiration med.

för även om jag som fotograf äger rättigheterna till bilderna så är det viktigt för mig att stämma av och välja ut bilder tillsammans med dig som brudpar. detta betyder att jag idag inte kommer att dela och publicera hela er bröllopsdag på sociala medier. utan endast välja ut några få utvalda fotografier. om ni inte särskilt önskar att dela er kärleksdag. för en del brudpar betyder det väldigt mycket och för en del betyder det mindre eller inget alls.

för att skapa inspiration och fina fotografier brukar jag istället investera i att delta i minst en bröllopsworkshop per år samt löpande anordna mindre stylade brudfotograferingar och fotosessioner. tillsammans med andra kreatörer och härliga människor har detta blivit min stora källa till energi och inspiration och för att hålla kreativiteten igång och testa olika fotoidéer.

hur tänker du kring dessa frågor? brukar du som bröllopsfotograf dela hela bröllopshistorien i dina sociala kanaler? och hur resonerar du som brudpar eller som person, är det viktigt med integriteten och att hålla bröllopet privat? är nyfiken att höra vad du tycker du som läsare.

all kärlek och ta hand om dig dessa tider, /claudia.

bilderna är från en stylad brudfotografering på ålabodarna i skåne.

modell, annika lindhe som driver kreativvardag www.kreativvardag.nu/blog

design bröllopsklänningarna, helena granby design, www.helenagranby.se

blommor och location, floristfabriken på ödåkra sprifabrik, www.spritan1897.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *