skånebröllop i slottsmiljö

Fotografier, Claudia, Den lilla fotobyrån.

Det ligger en tät vacker dimma över hela denna morgonen som långsamt ersätts med den fina septembersolen lagom tills jag kommer fram till slottet. Det är någon vacker mystisk stämning över hela slottsgården med en helt oslagbar miljö. Jag känner mig lite lycklig lottad som aldrig har varit på denna magiska plats förut och att jag nu får uppleva det där första maffiga intrycket. 

När jag öppnar upp den rustika bruna slottsdörren möts jag upp av Birgitta som är ansvarig för slottet och som med sin underbara gästvänlighet och stora entusiasm guidar mig runt i slottets alla hörn. Slottet drivs av Hushållssällskapet och är en fantastisk mötesplats med logi, gastronomi och upplevelser för bröllop, fest, konferens och andra event.

” I hjärtat av Skåne inbäddat mellan böljande fält och allékantade vägar ligger Bjärsjölagårds Slott från 1700-talet. En pärla, omsorgsfullt bevarad och renoverad med största varsamhet. Från korridorer och vackra valv kan man nästan höra slottet viska om svunna tider ”.

Här finns plats för såväl mindre som riktigt stora sällskap upp till 500 personer. Det finns fyra olika lokaler totalt att välja mellan och lite beroende på om man vill ha slottsmiljön eller en mer lantlig och rustik miljö. På slottet finns den Gröna matsalen, Beritzholm och på gården finns Stenlogen och Slottsstallet.

Här checkar man in för sin bröllopshelg från fredag till söndag och det är påtagligt att man värnar om det unika, genuina och det privata. På slottet finns 18 unika rum och i den närliggande trädgården ligger den charmiga slottsvillan med ytterligare 9 rum vilket ger plats upp till 52 nattgäster.

Vi erbjuder ett helhetskoncept med en förstklassig bröllopsmeny och väl utvalda viner. Allt tillagas från grunden och med stor omsorg i slottets kök. Det finns möjlighet att duka upp för festligheter inne på slottet eller i något av de två lantliga lokalerna, det ljusa slottsstallet från 1800-talet med djupa fönsternischer och moderna glaspartier eller den rustika stenlogen med träbjälkar från golv till tak ” .

Jag vandrar runt i slottet en stund för att sedan strosa runt i slottsgårdens utemiljöer för att hitta fina platser för fotografering. 

Slottets omgivning utgör verkligen en magisk kuliss och det är kanske därför som uppemot 90 % av brudparen också väljer att viga sig på slottet. Antingen i den romantiska örtagården med dofter av pion och lavendel som inramning eller i någon av slottets vackra salar.

Här finns så mycket fina olika miljöer för porträttfotografering och om jag skall försöka mig på att sammanfatta mina tre favoriter så blir det dessa,

Ett. Ute i kryddträdgården finns så mycket fina vinklar och bakgrunder beroende på vad du vill fånga. Ljuset faller så vackert igenom öppningen mellan stenväggarna och här finns tillgång till både sol och skugga.

Fantastiskt ljusinsläpp mellan de vackra stenmurarna.
Ett brudpar här istället då ..

Två. På framsidan av slottet för att fånga den mäktiga känslan i slottsmiljön med slottet som bakgrund.

Tre. Ta bilen till de gamla kalkugnarna Adam och Eva. Jag har en stor förkärlek till allt som heter tegelväggar och tegelbakgrunder och här kan du skapa fantastiska porträtt både på nära håll och med en spännande inramning.

I början av 1900-talet förstördes en av kalkugnarna i en brand och Eva ersattes då med en danskbygd ugn. Adam som står alldeles bakom där man ser den vita toppen och byggdes 1865. De har stått overksamma sedan 1940-talet.

https://greater-copenhagen.net/kalkugnsruin/

När jag besökte platsen så var det mitt på dagen med en mild septembersol där solstrålarna föll så vackert mellan de gamla kalkugnarna.

Hushållningssällskapet förvaltar Bjärsjölagårds gods.

Jag blir nog snart tvungen att åka hit igen för att fotografera solnedgången här.

Kalkugnen Adam.

Med solen i ögonen och glad i hjärtat körde jag hemåt igen. Det blev en fin paus med underbar atmosfär i en magnifik slottsmiljö och ett särskilt stort tack till Birgitta och Anna för er otroliga gästvänlighet.

Det är inte svårt att förstå att man som brudpar väljer att lägga sitt drömbröllop på Bjärsjölagårds Slott. En mystisk magisk plats där nutid möter dåtid.

Besök gärna hemsidan för mer inspiration www.bjarsjolagardsslott.se

Denna nygamla ljusa lokal från mitten av 1800-talet ligger i anslutning till slottet och har nyligen renoverats och fått behålla de djupa fönsternischerna. En lantlig lokal som rymmer sällskap upp till 100 personer.

Önskar dig en riktigt fin måndag och start på veckan. På onsdag bär det iväg till nästa magiska bröllopspärla. Hoppas du vill hänga med då ..

skånebröllop

fotografier och berättelser om magiska bröllopsmiljöer runt om i skåne.

är du nyfiken på att få en uppdaterad bild över olika magiska bröllopsmiljöer runt om i skåne och ta del av berättelserna, fotografierna, träffa eldsjälarna och det grymma folket bakom varje pärla ..

under hösten kommer du få följa med på en inspirationsresa och besöka några av de magiska bröllopsplatserna i skåne genom att ta del av fotografier och små berättelser. ambitionen är att skapa en serie små berättelser och fotografier med ett perspektiv utifrån hur jag som bröllopsfotograf rekar ljus, detaljer och fina platser och miljöer för porträttfotografering. jag kommer endast att skrapa på ytan på dessa magiska bröllopsplatser och berättelserna kommer sammanfattas i form av en kort presentation med en stor dos inspiration.

inspirationsresan riktar sig egentligen till alla som är nyfikna på magiska platser, utflykter, upplevelser och fina miljöer för fotografering.

nu i veckan var det dags för den första pärlan och berättelsen kommer du få ta del av alldeles snart. ha en underbar dag, kärlek claudia

till min syster

Det är inte så många gånger om året som jag fotograferar gravida och varje gång känner jag att det är något jag borde göra mycket mycket oftare.

Det är något alldeles speciellt och vackert att få föreviga och fånga dessa ögonblick. Alla förväntningar, all oro som blandas med den otroliga kärleken gör dessa fotograferingarna så väldigt fina, vackra och sköra. Och så viktiga att föreviga.

Igår fick jag äran att föreviga min alldeles egna lillasyster.

Nu avslutas en serie fotograferingar ute bland solrosorna och jag är så glad att sensommaren gav så många fina tillfällen att fotografera bland dessa gula vilda och vackra blommor.

Varje årstid ger sina höjdpunkter ute i naturen och nu ser jag väldigt mycket fram emot höstens fina plåtningar ute bland gul och rödfärgade löv.

Ha en fin kväll, kärlek claudia.

ditt varför

Ditt v a r f ö r.

Förra veckan fick jag ett trevligt samtal från en rekryterare som letade kandidater inom den bransch som jag tidigare arbetade inom. Det kändes både smickrande och lockande speciellt i den situation som vi nu befinner oss i detta året.

Personligen är jag helt fokuserad med att arbeta med min dröm och att fortsätta bygga upp mitt egna företag. Mitt varför jag vill genomföra denna resan är så starkt även om den ekonomiska tryggheten är en helt helt annan än i mitt tidigare yrke.

Bara inom bröllopsfotografering har 12 av mina inbokade bröllop blivit framflyttade eller avbokade och det är klart att jag periodvis har fyllts med en viss uppgivenhet.

Men om vi istället vänder på tankesättet så är det ett privilegium att faktiskt ha förlorat uppdrag för det betyder också att det gick att bygga upp en verksamhet som kan byggas upp igen. Även om det känns tufft just nu.

Drivkraften att fortsätta att blicka framåt och få arbeta med fotografering på heltid är starkare än rädslan. Mitt varför jag gör detta är starkare än min rädsla.

Att skriva ner ditt VARFÖR och sedan bryta ner det ordentligt genom att fortsätta ställa frågan på respektive svar upprepande gånger. Som ett nyfiket frågvist litet barn men så otroligt viktigt och skapar ett djupare och genomtänkt varför. För att just då när de där tyngre perioderna kommer då du saknar motivation, energi och känner att oro och rädslor tar över dina tankar. När tvivel och rädslor dominerar dina dagar. För de dagarna kommer för de flesta av oss. Men det är känslor som också enklare går över om du kan plocka fram ditt varför tror jag.

Har du skrivit ner ditt varför och är det starkare än dina rädslor?

Ha en fin kväll, vänligen Claudia ❦.

fotografibolaget

Går du och bär på en affärsidé eller drömmer om att få arbeta med något du verkligen älskar och brinner för? Drömmer du så mycket om detta att du funderar på att starta din egna verksamhet?

Och i så fall. Vilken är din största rädsla eller ditt största hinder idag till att du inte kan genomföra det? Är det praktiska och ekonomiska aspekter eller är det känslor? Eller kanske en blandning?

Fotografier och texter till Betongdesign

Och när du sedan startat ditt egna företag. Hur håller du uppe företagandet på en hållbar nivå när du arbetar med något du brinner för vad gäller balansen, gränser och lönsamhet?

För mig har det tuffaste som företagare varit att skapa en hållbar strategi och att vara själv med alla frågor och beslut. Och att skapa en balans mellan arbete och fritid. Och för att inte tala om att hålla energin, det kreativa flödet uppe på en jämn och hållbar nivå året om.

Tack vare att jag har många underbara eldsjälar i mitt liv så har vi kunnat stötta varandra och fungera som bollplank även om vi arbetar i helt olika branscher.

Hoppas du vill hänga med på resan. För det är en galet utvecklande resa att få arbeta med sin dröm och sitt egna företag.

Min ambition är därför att varva fotojobb med olika tankar och idéer om företagande och kreativitet på Fotografibolaget ( Instagram @fotografibolaget ). För att ge dig lite tips, inspiration och motivation på vägen.

Ha en fin kväll, Claudia ఌ.

du och jag

planer som fick ställas in och ändras på vägen. en helt ny situation som öppnade upp för nya tankar och möjligheter. att göra lite som man vill.

och så blev det. en alldeles perfekt och helt magisk dag.

en liten vigsel vid stranden i kapellet vid knäbäckshusen på österlen. tillsammans med våra fina familjer och vänner skålade vi för kärleken tillsammans i sommarhettan.

för att sedan åka iväg på en liten bröllopsresa tillsammans. skall berätta om denna plats snart. den förtjänar sitt egna inlägg. helt magisk plats.

för ändå. starkast av allt är kärleken. och att vi två får leva tillsammans. som man och hustru. så stort. och så mäktigt.

du och jag. tillsammans på livets väg.

porträtten är tagna av oss vid sankt olof ute på österlen.

herr och fru mårtensson.

hoppas ni har det bra i sommarvärmen. med kärlek / claudia.

minnen för oss

bruden på ålabodarna, en stylad brudfotografering i juni.

bröllopssäsongen är igång för fullt och i dessa osäkra tider har många brudpar valt att ha mindre intimare vigslar. utomhus, vid stranden, kanske i trädgården, i en skogsglänta eller i en festlokal fast med färre antal gäster. i en tid där det är svårt att planera och veta har det också öppnats upp för nya tankar och idéer.

jag vet inte om det är just det där med mindre intima bröllop eller att jag själv gått igenom samma besluts och planeringsfas i samband med vårt egna bröllop, som gör att jag mer och mer månar om mina brudpars integritet. det är säkert en kombination av de båda. för desto fler bröllop jag fotograferar, desto mer känner jag att det verkligen är en dag som är väldigt personlig och privat. att jag har fått det stora förtroendet att få vara en del bakom allt som sker under dagen, alla känslorna och att få ta del av just er kärlekshistoria ger mig själv en väldig stor mening och ett enormt lyckorus.

när jag började i denna branschen så blev jag själv enormt inspirerad av att se vackra bilder och få ta del av hela historien bakom brudparet och bröllopsfesten. det blir jag fortfarande men det har blivit en väldigt kluven fråga för mig. å ena sidan vill jag dela med mig av så många fotografier som möjligt från bröllopsdagen. både som inspiration och även för att kunna marknadsföra mig framåt och kunna visa upp min portfolio för blivande brudpar. och för att det är så grymt duktigt folk bakom en bröllopsdag som man vill lyfta och dela inspiration med.

för även om jag som fotograf äger rättigheterna till bilderna så är det viktigt för mig att stämma av och välja ut bilder tillsammans med dig som brudpar. detta betyder att jag idag inte kommer att dela och publicera hela er bröllopsdag på sociala medier. utan endast välja ut några få utvalda fotografier. om ni inte särskilt önskar att dela er kärleksdag. för en del brudpar betyder det väldigt mycket och för en del betyder det mindre eller inget alls.

för att skapa inspiration och fina fotografier brukar jag istället investera i att delta i minst en bröllopsworkshop per år samt löpande anordna mindre stylade brudfotograferingar och fotosessioner. tillsammans med andra kreatörer och härliga människor har detta blivit min stora källa till energi och inspiration och för att hålla kreativiteten igång och testa olika fotoidéer.

hur tänker du kring dessa frågor? brukar du som bröllopsfotograf dela hela bröllopshistorien i dina sociala kanaler? och hur resonerar du som brudpar eller som person, är det viktigt med integriteten och att hålla bröllopet privat? är nyfiken att höra vad du tycker du som läsare.

all kärlek och ta hand om dig dessa tider, /claudia.

bilderna är från en stylad brudfotografering på ålabodarna i skåne.

modell, annika lindhe som driver kreativvardag www.kreativvardag.nu/blog

design bröllopsklänningarna, helena granby design, www.helenagranby.se

blommor och location, floristfabriken på ödåkra sprifabrik, www.spritan1897.se

liten på jorden

ibland fotograferar jag småfolk.

liten skatt på jorden.
fotografier och småfolk.

bus och lek och snabba fötter. och en stolt storasyster.

att få äran att först få föreviga magen för att sedan få fotografera lilla livet på jorden. det är helt magiskt.

livet i magen.
lilla skatt.

ta hand om er och ha en underbar dag. /kärlek, claudia.

foto och filmpaket

Nu börjar ett riktigt roligt samarbete med den grymma videografen och fotografen Elliott Stoltz.

Foto, Elliot Stoltz.

Tillsammans har vi arbetat fram ett foto och filmpaket för just er som vill föreviga hela er magiska dag med både fotografier och en bröllopsfilm.


Tillsammans vill vi fånga det som är äkta, jordnära och genuint och vi är så taggade att få föreviga er stora dag.

Jag är så löjligt glad för detta samarbete och vi kommer tjuvstarta redan i år med några bröllop vilket skall bli grymt roligt och spännande.

Ikväll öppnar jag även upp bokningen för 2021 års bröllop och bröllopssidan är uppdaterad med de olika bröllopspaketen för 2021.

Det har varit en väldigt oroliga och svåra veckor där många brudpar har tvingats flytta fram sina datum till 2021. Därför fylls också datumen på ganska fort inför nästa års bröllop. Vill du säkerställa om just ert datum är ledigt så tveka inte att maila din förfrågan till mig.

Ta hand om er och varandra, all kärlek Claudia.

Mer från Elliott finner ni på Instagram, @stoltzelliott och på Youtube, Elliott Stoltz.

Foto, Elliott Stoltz.

bruden på spritfabriken

fotobyrån_-80

långt inne i de gamla fabrikslokalerna på Spritfabriken i Ödåkra öppnar sig en ekande tom sal med stora pelare och magnifika fönster som ger ett galet vackert ljusinsläpp.

fotobyrån_-101

snart kommer lokalen att fyllas med en rad utvalda konstnärer när en ny konsthall öppnas upp nu till våren.

fotobyrån_-27

det är galet fin miljö och förra veckan fick jag äran att låna lokalen för en egen plåtning innan lokalen fylls.

fotobyrån_-103

där långt inne skapade Tess ren magi dansandes i en tvådelad brudklänning från Skräddarhuset och en blomsterkrans som fullständigt doftade sommar från floristfabriken.

fotobyrån_-106

några gånger om året brukar jag skapa utrymme för mina egna fotoprojekt för att skapa energi, inspiration och hålla kreativiteten uppe.

fotobyrån_-97

det är fantastiskt så mycket grymt duktigt folk som finns omkring mig i denna bransch och jag är så tacksam att fina Tess ville plåta med mig denna dagen.

fotobyrån_-161

med toner av musik i bakgrunden och en stor dos skratt.

fotobyrån_-98

kommer jag leva länge på denna dagen.

fotobyrån_-228

en helt ljuvlig blomsterkrans som floristfabriken skapade och som fullständigt fyllde lokalen med doften av sommar.

fotobyrån_-84

bruden på spritan. tack fina Tess för att du skapade ren magi. /claudia

fotobyrån_-196

modell, tess waltenburg. ödåkra spritfabrik. februari 2020.

fotobyrån_-26