en bubbla av kärlek

nu har jag snart fotograferat alla mina blivande brudpar och dagarna fullständigt bubblar av kärlek ♡. jag tänkte skriva några rader om varför jag tycker det är en så stor fördel med en provfotografering innan bröllopet.

dels får vi en stund att gå igenom alla de sista bitarna kring upplägg och körschema. och dels får jag möjlighet att guida er igenom fotograferingen och testa några olika poser på ett roligt och avslappnat sätt. med musik i bakgrunden testar vi några danssteg och olika poser som känns naturliga för er. och jag lovar att det kommer kännas helt annorlunda på själva bröllopsdagen där plåtningen blir er egna lilla stund tillsammans.

fokus kommer flyttas från själva fotograferingen och ni är mer bekväma och trygga både med kameran och fotografen. vi brukar också gå igenom vilka porträtt ni önskar fånga och vilka platser och miljöer och vilken tidsram vi har för porträtten. efter fotograferingen sammanställer jag ett körschema för fotograferingen och så får ni ett gäng bilder på er från provfotograferingen.

efter all tid av planering och fixande så skall ni på bröllopsdagen bara njuta av allt det fina, av varandra och alla fina människor på festen.

försvinner in i bubblan igen.

ha en fin kväll, / claudia.

en kväll på bryggan

nu är det i full gång med provfotograferingar, bildleveranser och förberedelser med mina fina brudpar. det är bubblande kärlek överallt. efter en lång tid av planering börjar nu allt att dra ihop sig och bli verklighet.

en sommarkväll på bryggan för att fånga porträtt i det varma fina kvällsljuset. bland myggor och knott. och tokigt vackert.

kärleken smittar verkligen av sig och en och annan tår fälls när jag sitter och redigerar bilderna. så mycket kärlek och känslor och varje brudpar har sin alldeles egna unika historia att berätta. tänk att jag får vara med och dela allt detta. helt magiskt.

med en liten prins som sov sig igenom hela fotograferingen. ser så fram emot den stora dagen. all kärlek till er. /claudia.

sommardagar av bomull

det är de där snälla lata dagarna nu. med långa promenader och kantarellfynd. försöker lära Allan att spåra kantareller. det går sådär. utomhus hela dagarna. middagar och skratt kring eldstaden. dammar av riskspelet. glömmer bort klockan. men vad gör det. det finns ingen tid att passa. bara vara och umgås. det är sommardagar av bomull.

under valnötsträdet

Imorgon är det dags att släcka ner studion och stänga ner verksamheten i ca två veckor. Lite semester och lata dagar och uppladdning inför kommande fullspäckade bröllopssäsong augusti-september. Längtar tokigt mycket efter att få fotografera och fånga så mycket kärlek och fina människor.

Efter sommaren kommer jag lansera några nya företagspaket. Så håll utkik. Det är så mycket roliga projekt på gång så jag längtar faktiskt redan till hösten. Men det får man inte säga högt. För nu är det semesterdags och vi är mitt i sommaren. Dessa två veckor skall jag bara njuta av nuet och över rikedomen över att ha så många fina människor i mitt liv. Skall också lära mig kalligrafi och lettering.

Under valnötsträdet.

Ha en fortsatt fin sommar. /Claudia.

årsdag och reflektioner

det börjar närma sig årsdagen. den siste juni. ett år sedan jag lämnade mitt trygga liv med lön, pension, goa kollegor, betald semester, kontorsfika, fredagskänslan och år av upparbetade samarbeten och kundrelationer. ett år där jag istället fått möjligheten att dyka ner i fotograferingens värld och ägna mig åt min stora passion varje dag fullt ut. det har varit ett otroligt givande och roligt år men ändå ett relativt tufft år får jag medge. jag har fått en fantastisk start med ett år där jag har haft fullt upp med olika typer av fotouppdrag. det första året har jag medvetet varit ganska bred och spretig för mitt mål har varit att prova på många olika typer av uppdrag. för att också känna efter och löpande kritiskt utvärdera vad jag vill inrikta mig på kommande år. så det tuffa har inte varit bristen av fotouppdrag eller aktivitet. utan att bygga upp ett eget varumärke och att ständigt arbeta själv på alla plan. den största kritikern av dem alla har nämligen visat sig vara .. jag själv.

med en hjärna som analyserar och ständigt utvärderar alla dygnets timmar veckans alla dagar. det faktum att det är så mycket runt omkring fotograferingen och att det är jag som står bakom alla beslut och handlingar. stora som små. ingen stor bank eller varumärke att gömma sig bakom. ingen IT-support att ringa när tekniken strular. hemsida, marknadsföring, paketering och vice versa. och även om jag gillar och är van vid att arbeta själv så har jag dock alltid haft kollegor, mentorer och viktiga förebilder som bollplank runt hörnet vid behov. efter femton år i bankvärlden har jag ett relativt stort uppbyggt nätverk. men det är i mitt tidigare yrke. det innebär att jag redan fått fina uppdrag och kunder men saknar ett nätverk för att bolla idéer och erfarenheter i min nya roll och bransch. eller ett nätverk med andra företagare som är i samma situation. att arbeta med det kreativa är fortfarande väldigt nytt och jag antar att den stora nyckeln är tid, erfarenhet och så småningom lite distans till jobbet och fotograferingen. att få mer struktur i dagarna och sätta gränser så man inte arbetar alltid. få mer balans och tid för reflektion och att även nischa sig mer konsekvent. det är så många roliga saker på gång och jag ser så fram emot hösten och andra delen av detta året.

men först kommer det bli två veckors semester senare i juli. lata dagar med familjen och frånkoppling. njuta och ladda batterierna inför augustis och septembers bröllopsperiod. det känns helt overkligt att jag är fullbokad dessa månader och jag längtar och ser SÅ fram emot att få fotografera och föreviga dessa fina människor och ta del av deras stora dag och så mycket kärlek. så .. nu kör vi vidare med ett nytt spännande år till. tack alla fina kunder och alla ni som peppat och stöttat mig detta första år. ni är så värdefulla och viktiga.

ha en riktigt fin helg, / claudia.

just därför

tänk att det redan gått fem månader av året. overkligt vad tiden går snabbt. också tid för reflektion, stanna upp och att sammanfatta. att göra bokslut över verksamheten och vad som gått bra och vad som kan göras bättre framöver. och känna efter vad som ger riktig energi och vad som inte ger något. detta året innebär en uppstart och omstart av en hel ny verklighet och jag är väldigt noga med att utvärdera och vara både kritisk och lyhörd med hur jag vill att verksamheten skall utveckla sig. detta är min chans att driva min målbild och hela anledningen till varför jag vill göra detta. och just frågan varför är väldigt viktig. mitt stora varför är grundpelaren i hela min verksamhet. jag har arbetat i det stora sammanhanget hela livet och vill arbeta i det lilla sammanhanget. att bygga upp verksamheten utifrån där jag står idag och bygga upp den successivt. jag tror man behöver vara lite spretig första året för att känna efter och utvärdera. det är svårt att från början veta exakt vilken inrikting också för att det tar tid att bygga upp och hitta sin egna bildstil och bli trygg i den. det är lätt att dras in i olika trender och titta på vad andra gör. detta året har redan varit helt fantastiskt. att ägna sig åt fotografering hela dagarna är en dröm som jag haft väldigt länge. det tog tid för mig att inse att karriär och pengar inte var den största drivkraften i mitt liv. utan rikedom för mig är att äga och styra min egen tid och kunna att vara ute så mycket som möjligt i naturen är min absoluta drivkraft. att vara närvarande och njuta av tiden och de små sakerna. att ha tid för fina människor som finns i mitt liv. så himla värdefullt.

idag är det kick off. eller planeringsdag. summering. reflektion och utvärdering. så viktigt. så laddad för juni och kommande månader med så många roliga uppdrag. välkommen juni. och välkommen värmen. nu kör vi.

ha en riktigt fin måndag. / claudia

bilderna är från bästa fiket Atrium i Malmö.

den där fredagskänslan

det finns tre saker som jag saknar mest med att vara egenföretagare. jämfört med att vara anställd som jag alltid varit tidigare. det är kollegorna, den där fredagskänslan och kickoff dagar. kanske eftermiddagsfikat också men den hann jag sällan med ändå. och även om det positiva och fördelarna överväger det jag saknar markant, så blir det ändå ett tomrum just kring de tre bitarna.

därför har jag bokat in en mindre kick off och planeringsdag nästa vecka och så skall jag vara med på en riktigt spännande bröllopsworkshop i början av oktober efter sommaren. ser otroligt mycket fram emot den workshopen. förutom en rejäl dos av energi så kommer det innebära en påfyllning av fina portfoliobilder, ny värdefull kunskap och nätverkande inte minst. där kommer jag även bygga vidare på mitt varumärke inom bröllopsfotografering inför kommande säsong och fullspäckade året 2020. fredagskänslan är dock svårare att få till när man är egen. man jobbar lite hela tiden även mycket helger och det blir inte så tydligt med gränserna för veckan och helg. men det kommer kanske en dag längre fram?

önskar er en fin lördag och förste juni. tänk att nu börjar sommarmånaderna och allt det där fina på riktigt. / claudia.