BLOGG

liten på jorden.

nu under december månad kommer fotobyrån att lansera LITEN, som är en fotografering för gravida och nyfödda.

detta är till dig som vill ha fina fotografier i en trygg och avslappnad miljö med fokus på det naturliga och det jordnära.

det kommer även att finnas ett erbjudande som ger dig förutsättningar att fortsätta ta egna fina fotografier i takt med att ditt barn växer. så håll utkik, mer information kommer nu under december och bokningen kommer öppnas slutet av januari och början av februari.

önskar dig en riktigt fin första december, kärlek claudia.

fine art prints

changes, en serie fotografier om förändring, förväntningar och ändrade planer.

det är en obeskrivlig känsla att vakna upp på morgonen av den glada nyheten att någon har köpt något av mina foto prints under natten. blir alldeles glad i hela hjärtat. efter den senaste serien med fotografier från changes finns det nu några nya motiv hos printler,

https://printler.com/sv/print/62293?aid=4634

ha en underbar fredag och helg, kärlek claudia.

changes

changes portfolio är en serie fotografier med den cocktail av blandade känslor som summerar vårt märkliga år 2020.

jag ville skapa något vackert i en tid full av oro och ovisshet där det är svårt att planera och motivera sig långsiktigt.

i en tid där vi både skall pausa livet bitvis men ändå leva på som vanligt så gott det går. att alla känslorna och även ytterligheterna såsom glädje och sorg kan finnas parallellt i livet samtidigt.

changes portfolio, fotografier claudia, den lilla fotobyrån.

changes handlar om förändring, rädslor, ovisshet, mod, tacksamhet, närvaro, kärlek, besvikelse, oro, reflektion, motivation, uppgivenhet, tomhet, frustration, nya tankesätt, om möjligheter, sorg, glädje, förväntningar, ensamhet och om att hitta nya vägar.

med det grymmaste folket bakom som gjorde denna fotografering till en möjlighet, tack än en gång, tillsammans skapar vi magi i en märklig tid av oroligheter och tacksamhet.

modell annika lindhe, www.kreativvardag.nu

bröllopstårta, www.rosiesthecakestudio.com

brudklänning, www.helenagranby.se

smycken, www.ekjewelrydesign.se

den helt fantastiska tårtan från rosie´s the cake studio i lund.

ta hand om er och stay safe, kärlek claudia

bröllop i skåne tranås

Fotografier, Claudia Den lilla fotobyrån.

Det är fredag morgon och början av oktober i den lilla byn Skåne Tranås som sakteligen börjar vakna till liv av den milda höstsolen.

Tranesgården ligger vid det gamla kullerstenstorget i byn Skåne Tranås.

Precis vid det lilla kullerstenstorget ligger den gamla korsvirkesgården, Tranesgården med sina vackra och mysiga lokaler alldeles perfekt för bröllop och fest.

Munkamöllan Logi, hotell och vandrarhem alldeles i anslutning till torget och Tranesgården.

Inne i Tranesgården har det jobbats på flitigt i dagarna tre, då det vankas för bröllopsfest dagen därpå och det känns fantastiskt roligt att bli inbjuden och landa mitt i allt fixande.

Jag möter upp Sandra som visar mig runt både på Tranesgården och Munkamöllan Logi, som är ett kombinerat hotell och vandrarhem med en stilren lantlig känsla.

Vackra blomsterdekorationer både inomhus och utomhus stylade av Christel som driver Blomsterbutiken Malva blommor och inredning i Ystad.

Munkamöllan Logi ligger alldeles bakom torget intill gamla kvarndammen och det är gångavstånd till byns kyrka och den genuina bymiljö. Munkamöllan består av tre olika byggnader, Kvarnen, Smedjan och Skrädderiet.

Rustikt vackert lantligt och stilrent. Brudparet har lagt mycket kärlek och omsorg på dukning, dekorationer och de där små detaljerna som tillsammans gör helheten.

Det är verkligen en mäktig känsla att få hälsa på mitt i allt fixande inför den stora dagen och och träffa floristen, brudparet och föräldrarna.

Att få känna den där bubbliga, förväntansfulla känslan som går att ta på i hela rummet. 

En trogen kompis som tålmodigt väntade i den fina trädgården på Tranesgården.
Hela lokalen var fylld med vackra blomsterkreationer gjorda av floristen som själv var på plats och stylade både inomhus och utomhus och även dekorationerna i kyrkan gick i samma toner och färgtema.
Det bor ungefär 300 invånare i den lilla genuina bymiljön på Österlen.
Det finns gott om lummiga vackra miljöer i Skåne Tranås som öppnar upp för vigsel både i utemiljö eller i Tranås kyrka.
Ett varmt välkomnade av Sandra.

Tack för er fantastiska gästvänlighet och för att jag fick komma och se er magiska miljö och fina lokaler. Och stort grattis till det fina brudparet som nu är alldeles nygifta.

Är du nyfiken på mer information så kika in på hemsidan, www.munkamollan.com samt under www.skanetranas.com hittar du även en samlad information om både Tranesgården och Munkamöllan Logi. ( Instagram @munkamollan ).

Blommor och styling av Christel som driver Malva blommor och inredning (Instagram @malvablommorochinredning )

Ha en riktigt fin dag, Claudia

the wedding cake

Jag tror inte att någon har undgått hennes fantastiskt vackra och genuina bröllopstårtor.

Förra veckan hade jag en riktigt rolig plåtning då jag fotograferade Sara som driver Rosie´s the cake studio och som designar och skapar helt magiska tårtor och bakverk till bröllopsfester, födelsedagar och mycket mera.

Jag fullkomligt älskar företagsporträtt där kreativiteten får stort utrymme för att gemensamt skapa personliga och unika porträtt.

Porträtt Sara, Rosie´s the cake studio i Lund.

Där tonvikten läggs på att skapa och hitta rätt miljö, rekvisita, känsla och att vi tillsammans bollar olika tankar och idéer under hela planeringsprocessen.

Porträtt och fotografier, bildbank till hemsida och sociala kanaler.
Sara ansvarig för stylingen och rekvisitan.
Det vackra ljuset som sipprar in genom fönstren på det gamla vattenverket.
Det råa, industriella med den rustika känslan.

Vi ville skapa en rustik känsla med inslag av det råa, industriella med jordiga dova toner och samtidigt ge plats åt hösten och mer färg.

Det galet vackra vattenverket som vi fick möjlighet att låna för fotograferingen. Så tacksam för detta.
Den helt ljuvliga tårtan.
Tack för en galet rolig och härlig fotografering.

Alltså ljuset i lokalen som möter Sara, så vackert och färgstarkt.

Och ja, de var ljuvligt goda ..

Glöm inte kika in på hemsidan, www.rosiesthecakestudio.com och Instagram, @rosiesthecakestudio

Ha en fin vecka, kärlek Claudia

Den helt magiska bröllopstårtan.

skånebröllop i stilren lantlig miljö

Skånebröllop #3. Lillegård

Det är början av oktober och rabatterna på Lillegård är fortfarande fyllda av rosa vilda blommor som lyser upp denna annars ganska gråa blåsiga höstdag.

Fotografier, Claudia Den lilla fotobyrån.

Alldeles innanför dörrarna lyser dock solen för fullt där jag möts av ett varmt välkomnande av Vilma, Sebastian och en helt bedårande söt liten Harry. 

Med en takhöjd på åtta meter öppnar sig en fantastisk rustik loge med en himmel full av ljusslingor. 

Bedårande lilla Harry och ett magiskt vackert ljusinsläpp från de stora fina fönstren.

Till kaffe och hembakade chokladkakor bubblar vi runt i lokalen och jag fascineras av den stilrena och lantliga känslan som Vilma och Sebastian har skapat.

Här finns det plats för ungefär 130 sittande gäster och inredningen är stilren och neutral vilket ger fantastiska möjligheter att sätta sin egen prägel på sin bröllopsfest.

Alldeles bredvid finns det gamla stallet som renoverats om till en mysig lounge fylld med antika möbler och stämningsfull belysning.

Det var 2018 som Vilma och Sebastian köpte gården för att renovera och skapa en festlokal för bröllop, fester och andra evenemang. 

Med blommor odlade och plockade från gården skapar Vilda helt ljuvliga buketter.

Detta året var det premiär för de första bröllopen och redan till nästa år är Lillegård i princip redan fullbokade.

Runtom Lillegård finns många fina fotoplatser med vacker natur, kring lilla Harrie, Kävlingeån och den milslånga Lundaslätten.

Utanför logen finns en stor terrass som leder till trädgården som är en riktigt fin miljö för utomhusvigsel, mingel eller njuta av fördrinken till utsikten av den milslånga Lundaslätten.

Förutom en festlokal så erbjuder Lillegård ett helhetskoncept där du bland annat kan få hjälp med allt från koordinering av hela bröllopet till att skapa film, inbjudningskort och blomsterarrangemang från sin egna odling på gården. 

På Lillegård erbjuds ett helhetskoncept där du kan få hjälp med allt från koordinering av hela ditt bröllop, blomsterdekorationer och brudbukett, film och med de grafiska detaljerna såsom inbjudningskort, placeringskort, tackkort mm.
Lillegård ligger ungefär 15 minuters bilfärd norr om Lund.

Jag är så grymt imponerad av allt arbete och kärlek som finns bakom denna pärla och det skall bli så roligt att följa er resa. In och följ denna pärlan (Instagram, @lillegards) och vill du ha mer information så kika gärna in på hemsidan; www.lillegards.se

Tack Vilma och Sebastian för att jag fick ta del av ert magiska smultronställe och tack för den underbara buketten som fortfarande står sig så fint och lyser upp så vackert här hemma.

skånebröllop i unik lantlig miljö

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är axatorpsgarden-fotobyran-43.jpg
Skånebröllop #2. Axatorpsgården

Vi sitter i köket i familjens privata del av gården till doften av nybryggt kaffe och nygräddade kakor. Det är med stort hjärta och en hög dos värme som jag välkomnas av Janina och Elin som passionerat berättar om sin resa fram till Axatorpsgården www.axatorp.se .

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är axatorpsgarden-fotobyran-2.jpg
Fotografier, Claudia, Den lilla fotobyrån.

Det var i december förra året som familjen flyttade ner från Östergötland för att bosätta sig i Skåne med allt vad det innebär och för att påbörja renoveringen av denna fantastiska korsvirkesgård från 1700-talet. Axatorpsgården skall bli en unik plats för bröllop, festligheter, konferens och B&B inbäddad i en underbar lantlig miljö.  

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är axatorpsgarden-fotobyran-27.jpg

Och det är verkligen hjärta och hårt slit som sammanfattar denna magiska plats.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är axatorpsgarden-fotobyran-52-1.jpg

Det bubblar renovering och snickarna arbetar just nu för fullt med ovandelen i den ena längan som kommer bestå av en stor vacker lounge, en svit och fler rum för övernattning.  Det gamla stallet skall renoveras och det är i den delen som fest, dans och bar kommer finnas.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är axatorpsgarden-fotobyran-15.jpg
Alla fantastiska små detaljer som genomsyrar hela Axatorpsgården.

Jag är så glad att jag får komma på en smygtitt mitt i all renovering och ta del av planerna, drömmarna och även få fotografera små glimtar från gården.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är axatorpsgarden-fotobyran-35.jpg

Det första jag möts av är den vackra logen som är öppet upp till nock och som med sina synliga takbjälkar skapar en otrolig vacker rymd. Logen var uppdukat med så vackert vintage porslin som även är en del av deras vintage hyrgods. Det är inte svårt att se möjligheterna med denna vackra sal som kommer rymma upp till ca 70 personer. 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är axatorpsgarden-fotobyran-25-1.jpg
Med hjärta för unika upplevelser.

Här kommer finnas många fina möjligheter för vigsel ute i den stora lummiga trädgården eller kanske i innergården under det magnifika fikonträdet. Det finns så många fina platser ute i den imponerande trädgården och ute bland ängarna för fotografering av porträtt.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är axatorpsgarden-fotobyran-8.jpg

Jag lämnar gården med ett varmt hjärta och kör igenom den vackra allén på den lilla grusvägen och njuter av utsikten över de nytröskade fälten.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är axatorpsgarden-fotobyran-22.jpg
Familjen har sedan lång tid tillbaka även bedrivit vintage hyrgods och har fantastiskt vackert porslin i sin ägo som samlats ihop under många år.

Det är något alldeles särskilt över denna plats och jag är grymt imponerad över Janina och Elins entusiasm och energi och ser väldigt mycket fram emot att få följa deras fina arbete på gården.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är axatorpsgarden-fotobyran-42.jpg

Vill du också följa Axatorpsgården – kika in på deras instagram, @axatorpsgarden .

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är axatorpsgarden-fotobyran-4-2.jpg

Tack Janina och Elin för ett riktigt fint möte och för er otroliga gästvänlighet mitt i allt ert renoveringsarbete.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är axatorpsgarden-fotobyran.jpg

skånebröllop i slottsmiljö

Fotografier, Claudia, Den lilla fotobyrån.

Det ligger en tät vacker dimma över hela denna morgonen som långsamt ersätts med den fina septembersolen lagom tills jag kommer fram till slottet. Det är någon vacker mystisk stämning över hela slottsgården med en helt oslagbar miljö. Jag känner mig lite lycklig lottad som aldrig har varit på denna magiska plats förut och att jag nu får uppleva det där första maffiga intrycket. 

När jag öppnar upp den rustika bruna slottsdörren möts jag upp av Birgitta som är ansvarig för slottet och som med sin underbara gästvänlighet och stora entusiasm guidar mig runt i slottets alla hörn. Slottet drivs av Hushållssällskapet och är en fantastisk mötesplats med logi, gastronomi och upplevelser för bröllop, fest, konferens och andra event.

” I hjärtat av Skåne inbäddat mellan böljande fält och allékantade vägar ligger Bjärsjölagårds Slott från 1700-talet. En pärla, omsorgsfullt bevarad och renoverad med största varsamhet. Från korridorer och vackra valv kan man nästan höra slottet viska om svunna tider ”.

Här finns plats för såväl mindre som riktigt stora sällskap upp till 500 personer. Det finns fyra olika lokaler totalt att välja mellan och lite beroende på om man vill ha slottsmiljön eller en mer lantlig och rustik miljö. På slottet finns den Gröna matsalen, Beritzholm och på gården finns Stenlogen och Slottsstallet.

Här checkar man in för sin bröllopshelg från fredag till söndag och det är påtagligt att man värnar om det unika, genuina och det privata. På slottet finns 18 unika rum och i den närliggande trädgården ligger den charmiga slottsvillan med ytterligare 9 rum vilket ger plats upp till 52 nattgäster.

Vi erbjuder ett helhetskoncept med en förstklassig bröllopsmeny och väl utvalda viner. Allt tillagas från grunden och med stor omsorg i slottets kök. Det finns möjlighet att duka upp för festligheter inne på slottet eller i något av de två lantliga lokalerna, det ljusa slottsstallet från 1800-talet med djupa fönsternischer och moderna glaspartier eller den rustika stenlogen med träbjälkar från golv till tak ” .

Jag vandrar runt i slottet en stund för att sedan strosa runt i slottsgårdens utemiljöer för att hitta fina platser för fotografering. 

Slottets omgivning utgör verkligen en magisk kuliss och det är kanske därför som uppemot 90 % av brudparen också väljer att viga sig på slottet. Antingen i den romantiska örtagården med dofter av pion och lavendel som inramning eller i någon av slottets vackra salar.

Här finns så mycket fina olika miljöer för porträttfotografering och om jag skall försöka mig på att sammanfatta mina tre favoriter så blir det dessa,

Ett. Ute i kryddträdgården finns så mycket fina vinklar och bakgrunder beroende på vad du vill fånga. Ljuset faller så vackert igenom öppningen mellan stenväggarna och här finns tillgång till både sol och skugga.

Fantastiskt ljusinsläpp mellan de vackra stenmurarna.
Ett brudpar här istället då ..

Två. På framsidan av slottet för att fånga den mäktiga känslan i slottsmiljön med slottet som bakgrund.

Tre. Ta bilen till de gamla kalkugnarna Adam och Eva. Jag har en stor förkärlek till allt som heter tegelväggar och tegelbakgrunder och här kan du skapa fantastiska porträtt både på nära håll och med en spännande inramning.

I början av 1900-talet förstördes en av kalkugnarna i en brand och Eva ersattes då med en danskbygd ugn. Adam som står alldeles bakom där man ser den vita toppen och byggdes 1865. De har stått overksamma sedan 1940-talet.

https://greater-copenhagen.net/kalkugnsruin/

När jag besökte platsen så var det mitt på dagen med en mild septembersol där solstrålarna föll så vackert mellan de gamla kalkugnarna.

Hushållningssällskapet förvaltar Bjärsjölagårds gods.

Jag blir nog snart tvungen att åka hit igen för att fotografera solnedgången här.

Kalkugnen Adam.

Med solen i ögonen och glad i hjärtat körde jag hemåt igen. Det blev en fin paus med underbar atmosfär i en magnifik slottsmiljö och ett särskilt stort tack till Birgitta och Anna för er otroliga gästvänlighet.

Det är inte svårt att förstå att man som brudpar väljer att lägga sitt drömbröllop på Bjärsjölagårds Slott. En mystisk magisk plats där nutid möter dåtid.

Besök gärna hemsidan för mer inspiration www.bjarsjolagardsslott.se

Denna nygamla ljusa lokal från mitten av 1800-talet ligger i anslutning till slottet och har nyligen renoverats och fått behålla de djupa fönsternischerna. En lantlig lokal som rymmer sällskap upp till 100 personer.

Önskar dig en riktigt fin måndag och start på veckan. På onsdag bär det iväg till nästa magiska bröllopspärla. Hoppas du vill hänga med då ..

skånebröllop

fotografier och berättelser om magiska bröllopsmiljöer runt om i skåne.

är du nyfiken på att få en uppdaterad bild över olika magiska bröllopsmiljöer runt om i skåne och ta del av berättelserna, fotografierna, träffa eldsjälarna och det grymma folket bakom varje pärla ..

under hösten kommer du få följa med på en inspirationsresa och besöka några av de magiska bröllopsplatserna i skåne genom att ta del av fotografier och små berättelser. ambitionen är att skapa en serie små berättelser och fotografier med ett perspektiv utifrån hur jag som bröllopsfotograf rekar ljus, detaljer och fina platser och miljöer för porträttfotografering. jag kommer endast att skrapa på ytan på dessa magiska bröllopsplatser och berättelserna kommer sammanfattas i form av en kort presentation med en stor dos inspiration.

inspirationsresan riktar sig egentligen till alla som är nyfikna på magiska platser, utflykter, upplevelser och fina miljöer för fotografering.

nu i veckan var det dags för den första pärlan och berättelsen kommer du få ta del av alldeles snart. ha en underbar dag, kärlek claudia

Skånebröllop #1 Bjärsjölagårds Slott

Det ligger en tät vacker dimma över hela denna morgonen som långsamt ersätts med den fina septembersolen lagom tills jag kommer fram till slottet. Det är någon vacker mystisk stämning över hela slottsgården med en helt oslagbar miljö. Jag känner mig lite lycklig lottad som aldrig har varit på denna magiska plats förut och att jag nu får uppleva det där första maffiga intrycket. 

läs hela inlägget;

https://denlillafotobyran.com/2020/09/21/skanebrollop-i-slottsmiljo/

Skånebröllop #2 Axatorpsgården

vi sitter i köket i familjens privata del av gården till doften av nybryggt kaffe och nygräddade kakor. det är med stort hjärta och en hög dos värme som jag välkomnas av Janina och Elin som passionerat berättar om sin resa fram till Axatorpsgården ..

läs hela inlägget;

https://denlillafotobyran.com/2020/09/29/skanebrollop-i-unik-lantlig-miljo/

till min syster

Det är inte så många gånger om året som jag fotograferar gravida och varje gång känner jag att det är något jag borde göra mycket mycket oftare.

Det är något alldeles speciellt och vackert att få föreviga och fånga dessa ögonblick. Alla förväntningar, all oro som blandas med den otroliga kärleken gör dessa fotograferingarna så väldigt fina, vackra och sköra. Och så viktiga att föreviga.

Igår fick jag äran att föreviga min alldeles egna lillasyster.

Nu avslutas en serie fotograferingar ute bland solrosorna och jag är så glad att sensommaren gav så många fina tillfällen att fotografera bland dessa gula vilda och vackra blommor.

Varje årstid ger sina höjdpunkter ute i naturen och nu ser jag väldigt mycket fram emot höstens fina plåtningar ute bland gul och rödfärgade löv.

Ha en fin kväll, kärlek claudia.