picknick med familjen

familjefotografering och picknick vid stenbrott skåne.

det bästa med att arbeta ute i naturen med porträttfotografering är att vi med fördel kan kombinera fotosessionen med en aktivitet, promenad eller picknick och därigenom fånga mer levande, avslappnade och roliga fotografier. det finns gott om tid för ombyten och att föreviga både er alla tillsammans men också var för sig.

jag har en del favoritplatser runt om i skåne där vi kan välja mellan hav, berg, skog, äng beroende på vilken miljö ni tycker är fint. det gör också att varje fotografering anpassas och designas efter er situation.

här valde vi knivsåsens naturreservat som är helt fantastiskt med sina vackra miljöer och det finns både stenbrott, vatten, ängar, skog, berg vilket gör det till ett perfekt smultronställe till utflyktsmål.

jag anpassar och designar fotosessionerna efter årstid och efter er situation och eftersom jag arbetar med bröllopsfotografering och parporträtt så blir det mycket gos, kramar och pussar. ambitionen är alltid att det skall vara en rolig och mysig stund för er tillsammans. det är det jag vill fånga i fotografierna, ER kärlek och det som är ÄKTA och naturligt. det som känns ..

ha en riktigt fin helg, claudia.

under bron

gravidfotografering vid brofästet i skåne.

rustika jordnära gravidporträtt.
snart är du här.

med vind i håret och dramatiska moln där under bron vid brofästet, förevigade vi det vackraste och mest sköra som finns i livet. en riktig powerfotografering med så mycket kärlek och energiboost.

att fånga det vackra, förväntansfulla, intima och personliga. vackra hanna som väntar nummer två och var inne i sin graviditetsvecka 36 +.

önskar dig en riktigt fin helg, claudia

liten i magen – personliga fotosessioner designade efter din graviditet. för dig som vill ha fotografier på din graviditet precis som det är, naturligt, jordnära, skört och vackert.

bride to be

inspiration dukning till möhippan – picknick på bryggan.

det är en tidig morgon i juli, längst ute på en liten brygga vid vikhögs hamn – med kuddar, mattor, porslin, trälådor, dukar och en magisk tårta, stylades och dukades det upp till minifest, för att skapa inspiration till en mysig och intim möhippa med picknick på stranden.

sara som skapar de mest drömmiga tårtorna till bröllop, fest och högtider.

för det är verkligen något speciellt med att bjuda till fest ute i naturen och att ta med sig lite mer rekvisita för att skapa den där lilla extra mysiga lyxiga känslan ..

med drömmigaste skapelsen från rosie´s the cake studio i lund.

några gånger om året gör vi våra egna stylade fotograferingar för att ge utrymme till kreativitet, ny energi och göra roliga samarbeten tillsammans. detta är en del av vår inspirationsserie och koncept för mikrobröllop och minifester.

inspiration och dukning inför möhippan, en intim picknick med rustika och bohemiska toner.

stylad fotografering tillsammans med grymma SARA från www.rosiesthecakestudio.com

på en brygga vid vikhögs hamn

hoppas du njuter av sommaren, claudia.

ert bröllop

en lång tids planering möter det spontana. känslorna, gråten och skratten. nervositeten och de bubblande förväntningarna. era blickar som ständigt möts. glädjen och stoltheten. kärleken ~ som ligger som ett rosa moln över hela dagen. familj och vänner som samlas och blandas. någon gifter sig ute i naturen i en skogsdunge, någon i ett dansande paris. några planerade för den stora bröllopsfesten, livets fest, för att istället gifta sig intimt och avskalat ..

för det handlar om ER kärlekshistoria och om hur allting kommer bli helt magiskt oavsett ändrade planer på vägen och körscheman som spricker. kärlek, människor, relationer och ögonblick .. och att ni två väljer att gå hand i hand genom livet tillsammans.

parporträtt med naturen som inramning

handen på hjärtat, hur många fina fotografier har ni på er tillsammans, fotografier på dig tillsammans med den du älskar, som inte är en festbild, mobilbild eller bröllopsbild. utan fina avslappnade vackra fotografier på er tillsammans. ute i en magisk miljö.

inför varje bröllopsfotografering har jag en provfotografering med mina brudpar som är en kortare parfotografering där vi tillsammans provar lite olika ideér och där vi får lära känna varandra lite och jag får en uppfattning över vad som är viktigt för just dem.

vilda hjärtan kullaberg skåne

det var nog därigenom idén föddes om att skapa personliga, intima fotoupplevelser för par och skapa värdefulla porträtt med naturen som inramning.

jag insåg att de flesta jag möter saknar att ha fotografier på sig själva tillsammans som par och uppskattar verkligen provfotograferingen och de fina bilderna som de får på dem tillsammans och som inte är fokus på bröllopstemat.

därför designade jag fotoupplevelsen VILDA HJÄRTAN som är en lite längre fotografering där vi tillbringar en halvdag tillsammans ute i naturen med promenad, lättare vandring och picknick mm.

ni kommer få en samling fotografier som är roliga, avslappnade, naturliga, äkta, jordnära och vackra och framför allt en egen genuint mysig stund tillsammans med tid för kramar, närhet, samtal och skratt.

det finns tid för ombyten så ni kan få bilder med olika känsla och outfits och jag kommer skapa fotografier som både skapar en närhet men också en inramning med den magiska naturen vi har omkring oss.

i nuläget har jag två miljöer i skåne som jag brukar fotografera i där det finns blandade landskap såsom berg, hav, skog och ängar. allt detta går vi igenom vid er bokning. just nu är det helt fullbokat fram till september och jag tar bokningar från oktober till november. SÅ om vill du ha fina fotografier tillsammans med din partner detta året, tveka inte att höra av dig till mig.

jag ser fram emot att få skapa magi och fina fotografier och minnen tillsammans.

med kärlek, claudia.

skogsbröllop i skåne

intimt skogsbröllop med kantarellbukett och fyrbent ringbärare.

brudens fantastiska bukett av kantareller

det är i början av augusti förra året. en varm sommardag mitt i skogen. där vid familjeträdet skall deras hjärta med initialer snart ristas in.

det blev en helt magiska dag fylld med så mycket fina och personliga detaljer och som visar att kärleken alltid är starkast.

intim och personlig vigsel med efterföljande brudskål ute i skogen med familj och vänner

solens strålar smyger sig vackert in genom träden och tiden står still för en stund när fina elle och jacob ankommer efter sin stolta ringbärare, hunden watson. familj och vänner bildade en ring omkring dem när de sade JA till varandra och kärleken.

ringbäraren som verkligen skötte sin uppgift helt exemplariskt

förra sommaren blev unik på så många sätt och det var också sommaren som jag själv fick upp ögonen för mer intima vigslar, mikrobröllop, elopements och framför allt vigslar ute i naturen.

fina elle på väg till sin first look.
first look och porträtt i skogsgläntan innan vigseln. en mysig stund tillsammans innan allt drar igång.
first look vid famljeträdet
med efterföljande skål och mingel uppdukat i skogsgläntan

jag är så glad att just jag fick föreviga er fina dag. en alldeles perfekt dag.

när man inte hinner med de stora kompisarna

microbröllop och intim vigsel

microbröllop, intim vigsel, elopement – att gifta sig mitt i en pandemi har inneburit att många planer och förväntningar har skissats om helt och fått hitta nya vägar.

och på något sätt är det ändå fint att kärleken och livet alltid hittar nya vägar och möjligheter. för oavsett format och storlek är det kärleken som är det viktigaste och vilket privilegie att ni faktiskt har hittat varandra och vill leva tillsammans sida vid sida.

förra året fick jag den magiska möjligheten att få uppleva båda sidorna, både som bröllopsfotograf och som brudpar, då vi själva gifte oss i augusti förra sommaren. vi fick tänka om helt från den stora bröllopsfesten till en mindre intim vigsel vid det lilla kapellet ute vid knäbäckshusen på österlen i skåne. där vid stranden där sade vi JA till varandra och kärleken inför präst, familj och lite vänner och tillbringade en brudskål med alla för att sedan smita iväg på en egen magisk helg. och allt blev verkligen alldeles alldeles perfekt.

att gifta sig i en pandemi innebär visserligen förändrade och anpassade planer men kommer bli helt magisk ändå. kanske just för att alla planer och tankar får dras ett varv till och ni får värdesätta vad som är viktigast för just er. det finns SÅ många möjligheter och det finns inga måsten, rätt eller fel – utan det är faktiskt er dag.

hur har då andra brudpar resonerat som också gifte sig under förra året och vilka förändringar i deras planer innebar det och hur resonerade de nu när de tänker tillbaka på dagen.

amanda falkman som också är bröllopsfotograf, har gjort en riktigt fin och inspirerande guide just om detta – som du kan ladda ner genom att klicka på länken.

vill du ladda ner falkmans guide så klicka på länen nedan.

https://www.dropbox.com/s/kkwq8iinqjf3qgv/fotografer_coronabr%C3%B6llop_frknfalkman_01.pdf?dl=0

önskar er en fin kväll, claudia

provfotografering inför bröllop

bröllop och provfotografering i skåne.

inför er bröllopsfotografering

oavsett omfattningen av er bröllopsfotografering brukar jag rekommendera att vi träffas för en fotosession några månader innan er stora dag – om det är möjligt rent logistiskt.  

provfotografering december månad inför vinterbröllop i januari

det skapar en trygghet och rolig erfarenhet som tar bort fokus från fotograferingen.  där får vi chans att lära känna varandra ytterligare och prova olika idéer och tankar.  och så får ni givetvis ett gäng fina fotografier på er tillsammans.

ett mysigt genrep

hur kan då en provfotografering gå till?

det viktigaste är att vi får en rolig och avslappnad stund tillsammans och därför brukar jag göra någon form av aktivitet. det kan vara en picknick på stranden, en promenad i skogen eller som här, lite dans och kramar i en industriell miljö med mäktiga tegelbyggnader som inramning en iskall december. fotosessionen designas utifrån er där vi kommer ses ute på någon fin plats, då de enskilda porträtten oftast tas utomhus.

jag kommer guida er genom olika moment och kombinera rörelse, närhet med små uppgifter, för att skapa levande och spontana bilder jämfört med stela poseringar.

en mysig och rolig stund att stanna upp och njuta av varandra

jag får en möjlighet att träffa er och lära känna er ytterligare och få en känsla om vad som är bekvämt och viktigt för er.

hur skall vi klä oss inför en provfotografering?

gärna enfärgade jordnära toner och inte för mycket mönster. men det viktigaste är att det är kläder som ni känner er bekväma i. på er bröllopsdag har ni lagt en massa kärlek, pengar och tid på klädsel, hår och make up och kommer kanske inte kunna vara lika rörliga som på vår provfotografering. därför brukar jag föreslå mer avslappnade kläder för att inte lägga fokus på kläderna eller kameran utan att all fokus skall vara på just er två.

nu börjar jag snart boka in mina par inför sommarens bröllopssäsong och jag är så grymt taggad och glad över att få träffa er snart. denna sommaren skall bli fantastisk och jag är tacksam för att få vara en del av er stora kärleksdag.

ha en härlig dag, claudia

elopement

drömmer ni om att rymma iväg tillsammans och gifta er på någon magisk plats med naturen som inramning. ert alldeles egna äventyr där ni verkligen kan lägga all fokus på varandra.  kanske föredrar ni just en intim och avskalad vigsel som ni kan skräddarsy helt efter hur ni vill ha det. för det viktigaste är alltid er kärlek och formatet behöver inte vara på ett särskilt sätt.

endast fantasin sätter egentligen gränserna för formatet av ett elopement, det kan vara en vigsel uppe på ett berg, barfota längst stranden, en vandring genom skogen på en äng, sommarstället eller en annan plats som är betydelsefull för er.

tidigare var elopement oftast kopplat till att man rymde iväg och gifte sig utomlands i hemlighet men många har fått upp ögonen just för att gifta sig ute i naturen och skapa sitt egna lilla äventyr. det behöver inte heller vara hemligt utan kännetecknas mer av det avskalade, naturliga och intima, er fina stund tillsammans.

det finns så många magiska platser, upplägg och möjligheter bara i vårt egna avlånga land och vill ni prata igenom några idéer så har ni kommit helt rätt. jag är totalt svag för vigslar ute i naturen som ger utrymme för så mycket kärlek, liv och spontanitet. tveka inte att höra av er så bollar vi igenom olika upplägg och möjligheter.

ha en härlig dag, nu kommer våren. claudia.

vårens fotograferingar

nu står de här alldeles framför dörren – vårens fotograferingar –

och jag ser fram emot dem så enormt mycket.

att få fånga er ute i naturen och följa årstiderna är verkligen helt magiskt. förra veckan passande vi på att fotografera i det där mjuka gyllene kvällsljuset.

kvällsfotografering med fina tess waltenburg vid stranden i bjärred.

årets första fotografering som inte innebar några frusna röda näsor eller händer. det finns så många fina platser i skåne och tillsammans väljer vi en plats som är betydelsefull för dig.

det finns en gäng fina kimonos, hattar, klänningar mm att låna för din fotografering.

bokningarna fylls på snabbt nu för våren och snart kommer jag även släppa tider för den nya fotosessionen som riktar sig till par som önskar få fina fotografier tillsammans med naturen som inramning, på ett avslappnat och naturligt sätt.

så jag låtsas inte om snöflingorna från igår utan drömmer mig vidare mot värmen och våren och alla härliga vårfotograferingar. den bästa tiden börjar nu.

ha en fin vecka, claudia

model, fina tess www.tesswaltenburg.se